valenciagoudenlijn.jpg

Het race plan voor de marathon van Valencia

  • Christophe

De marathon is de kers op de taart van een weken-/maandenlange voorbereiding. Enfin, dat is wat ervaren marathonlopers toch zeggen – tot ik mijn eerste 42,195km achter de kiezen heb, moet ik hen op hun woord geloven! De stad Valencia is er alvast klaar voor. Infostandjes, posters én de gouden marathonlijn: de stad ademt de marathon uit. Valencia es oro!

Voeding.
Sinds gisteren zijn we in Valencia. De laatste dagen voor de marathon zijn dan wel looploos, ze zijn héél belangrijk om ‘top’ aan de start te staan.
De afgelopen weken was ik al hard bezig met mijn eten en die lijn trekken we hier ook door: mijn keukenweegschaal stak ook in de valies! :D

Jup, de marathon maakt van sommigen freaks. Herstelmaaltijden tot woensdag/donderdag en koolhydraatstapeling vanaf vrijdag zijn superbelangrijk. Ik experimenteerde er al –in mindere mate – mee voor enkele wedstrijdjes, maar nu gaan we all the way. Renata Rehor en Stephanie Scheirlynck would approve.

We zoeken dus naar restaurantjes die koolhydraatrijk voedsel voorzien. Die vind je hier gelukkig voldoende – vorig jaar was er zelfs een gids voor marathonlopers. Riff is een sterrenrestaurant (één is ook een ster) en hoewel we daar voor een vaste menu gingen, viel dat ook super mee. Voor de rest bracht ik eigenbereide muesli mee van thuis én natuurlijk staat ook de Carbo-Gy (Etixx), energierepen, rozijnen & bananen klaar om mee te pakken op onze wandelingetjes richting stad/Turia.
Met andere woorden: die koolhydraatstapeling gaat wel lukken, al moet ik écht wel serieus veel eten.

Voor onderweg reken ik enkel op mezelf en sleur dus de gelletjes mee. Loes heeft reservemateriaal mee – je weet maar nooit. 60gr koolhydraten per wedstrijduur aanvullen is de norm, dat betekent dat ik minimum 180gr nodig heb. Dat zijn 2 à 3 gelletjes per uur (afhankelijk van het type gel) en da’s best veel. Ik heb mijn gelletjes getest tijdens lange duurlopen en tempolopen onder marathontempo, dus ik hoop dat ik ze verteer.
Om de 5km is er bevoorrading met flesjes (Jeuj! Geen bekers!) water van 33cl.


Schoeisel + kledij.
Ah, gevoelig punt! De loopschoenen… Hoe lichter hoe beter, maar tegelijk ook een groter risico op ongemakken. Ik maakte die stap alvast niet (met de operatie in het achterhoofd), maar ging voor het nieuwe model van mijn oude getrouwe metgezel: de Mizuno Wave Rider 20. Sowieso lichte schoenen, met de gekende ‘harde’ demping van Mizuno. Voor mij zijn dat alvast halve wedstrijdschoenen, dat voelde ook zo aan toen ik ze inliep de afgelopen 2 weken. Ik loop er doodgraag mee en wissel enkel af met de New Balance 1080 omdat ik wéét dat het zo beter is, maar niet omdat ik wil.

Qua t-shirt of singlet wacht ik af tot zondagochtend. ’t Is best fris ’s morgens, we starten met temperaturen rond de 9° C. Vóór de start doe ik alvast een oude trui aan die ik dan wegsmijt. Better safe than sorry!

De broek is een soort van strategische keuze geworden. Geen vlindershort (deel van mijn normale wedstrijdtenue), maar wel een tight met op de dijen vakjes en dus ideaal om die gels in weg te moffelen.

Ik ben nu al jaren gewoon om met compressiekousen te lopen, dus de Herzogs gaan ook aan. En daar kan ik zelfs nog links en rechts een gelletje in wegmoffelen…


De wedstrijd zelf.
Niets moet en alles mag. Ik sta in het goede vak om de ballon van de 3uur te kunnen volgen en dat wordt dan ook mijn richttijd. 4’15 per kilometer is waar we voor trainden, hopelijk komt dat er zondag ook uit.

In groep lopen heeft voor- en nadelen zeggen de routiniers. Gewoon volgen en verstand op 0, maar ook wanorde tijdens de bevoorrading.
Sommigen verwachten dat ik na 32 à 35km de ballon achter mij kan laten, ik vertrouw daar niet op. Die eerste marathon wil ik genieten, zéker van de finish. Zwarte sneeuw dus liever niet.
En hoe hard ik alles ook probeerde te controleren vooraf, komt er zondag misschien niet uit wat we graag willen. So be it.

Maar het vertrouwen is er, tussen de oren zit het ook nog goed. Peter is ondertussen ook al gearriveerd en enkele anderen zitten bijna op de vlieger. Die marathonkoorts is voorlopig best leuk…

1000 Characters left